Motörhead slot

Motörhead slot från den ledande mjukvaruutvecklaren NetEnt har varit en snackis i casinovärlden sedan spelet släpptes. Det kan sägas vara ett bra exempel på en trend när det gäller nya spelautomater av slottyp. Det har helt enkelt blivit populärt att bygga slots kring populärkulturella fenomen som filmer, artister och rockgrupper. Motörhead slot kretsar givetvis kring det legendariska hårdrocksbandet med samma namn. Gillar man musiken kan man alltså få förmånen att snurra hem rejäla vinster till tonerna av bandets hitlåtar och kanske till och med lära sig lite nya fakta om bandet. Detta är en mycket välproducerad slot som man kan uppskatta även om man inte känner till musiken sedan tidigare.

Motörhead slot, vinstlinjer och hitlåtar

Denna slot ingår i serien NetEnt Rocks tillsammans med spelautomater som bygger på rocklegendarerna Jimi Hendrix och Guns N’ Roses. En av de främsta utvecklarna av slotspel har alltså hämtat inspiration från tre av rockvärldens främsta giganter. Givetvis svänger det om resultatet! Spelmekaniken i Motörhead slot bjuder inte på några större överraskningar. Det finns fem hjul och du kan fördela dina insatser längs 76 vinstlinjer. Spelets symboler och specialfunktioner bygger såklart på koncept och företeelser som har med bandet att göra på olika sätt. En kul funktion är att du kan välja att spela denna slot i ”Rock Mode”, där tempot i spelet höjs tillsammans med volymen på musiken.

Motörhead slot har en RTP (return to player rate) på 96,98 %. Det får anses vara riktigt bra, särskilt eftersom detta inte är en lågbudgetproduktion utan en slot som är väldigt underhållande att spela och som har vad som ofta brukar kallas ”high production values” i form av originalmusik från Motörhead som utvecklarna köpt rättigheten till. Bandets monsterhit ”Ace of Spades”, en av rockhistoriens främsta klassiker alla kategorier, har givetvis en framträdande roll i spelet. Bomber, ett av Motörheads mest framgångsrika album, har namngett spelets bonusfunktion som innebär att just bomber spränger fram åtråvärda ”Mystery symboler” i en mycket snygg animation.

Ace of Spades, i Motörhead slot

Ett spel som osar hårdrock

Passande nog är det på en rockscen som denna slot utspelar sig. Överhuvudtaget har spelutvecklarna lyckats mycket bra med att skapa en känsla och stämning som gör spelet till äkta rock’n’roll. Bland symbolerna som snurrar fram kombinationer på de fem hjulen märks musikattribut men inspiration har även hämtats från bandets historia och spelens värld. Lemmy, bandets (tyvärr bortgångne) förgrundsfigur, är lead singer även i Motörhead slot och han hoppas givetvis att du som spelare ska få headbanga dig fram mot storvinsten till de tunga basgångar som var hans signum som musiker. Detta är en mycket välljudande slot som redan håller på att bli en klassiker inom spelvärlden.

Spader ess är, föga förvånande, wildsymbolen i Motörhead slot. Den ersätter andra symboler och hjälper dig att få till en vinnande kombination på skärmen. ”Ace of Spades” är som vi nämnt titeln på bandets mest berömda låt och den inleds med textraden: ”If you like to gamble, I tell you I’m your man”. Även spelets scatter fungerar som i de flesta slots och kan aktivera ett intressant och lönande freespins-läge. Visste du att detta band även har ett vin uppkallat efter sig? Vinn och korka upp en flaska!

En unik slot

Motörhead slot är en väldigt uppmärksammad spelautomat som bygger på att utvecklarna i studion NetEnt köpt rättigheten att använda musik från det engelska, kultförklarade, rockbandet Motörhead. Olika former av spel förekommer i bandets låttexter. Detta är musik som faktiskt passar oväntat bra när man roar sig med en slot och har förhoppningar om att vinna en slant. Motörhead slot är ett mycket tydligt exempel på att det idag kan löna sig att göra genomarbetade och påkostade slots med ett tydligt tema. Detta är ett spel som funkar lika bra på hög volym på en förfest som när man sitter ensam på en buss med ett par hörlurar kopplade till sin mobiltelefon.